Gespreide vestiging / openingstijden

Het DRU Industriepark is openbaar terrein en altijd toegankelijk.
www.dru-industriepark.nl

Opstellingen van het Nederlands IJzermuseum zijn te vinden op diverse locaties op het terrein. De opstellingen en de locaties kunnen wisselen.

De museale presentatie in De Afbramerij, bij CIVON Innovatiecentrum (Hutteweg 32) bestaat uit vier themakabinetten: Oer, Hitte, Vormen, Gieten, met o.a. een model van een houtskoolgestookte hoogoven.

CIVON is op schooldagen van 10.00 -17.00 uur geopend, maar alleen op maandag en vrijdag toegankelijk voor individuele bezoekers. Groepsbezoek kan de hele week, maar alleen op afspraak. Zie www.civon-innovatiecentrum.nl

De toegang in De Afbramerij (CIVON/kern IJzermuseum) is gratis voor individuele bezoekers, al wordt een vrije gift van iedere bezoeker op prijs gesteld. Voor groepen met rondleiding op afspraak wordt een vergoeding gevraagd.

In een deel van het Loonbureau, Hutteweg 26, is het Toeristisch Informatiepunt (TIP) gevestigd.
Een aanzienlijk deel van de inrichting en van de informatie heeft te maken met het IJzermuseum, en dan m.n. met de DRU-historie. In een aantrekkelijke interactieve presentatie wordt natuurlijk ook ruim de aandacht gevestigd op al het bezienswaardige en de recreatieve mogelijkheden in de regio.
Open maandag t/m vrijdag 9.00 – 17.00 u, zaterdag – zondag 11.00 –  16.00 u; vrij toegankelijk.

In het Portiersgebouw (Cultuurcentrum, Hutteweg 24) staan verschillende DRU producten opgesteld, Dagelijks vrije toegang. Hier is ook grand café /restaurant Het Schaftlokaal gevestigd.

Collectie van het IJzermuseum in de SSP-Hal is te zien tijdens evenementen en rondleidingen. Deze grote hal is niet vrij toegankelijk.

Rondleidingen

Er zijn diverse rondleidingen mogelijk.

Rondleidingen over het DRU Industriepark waarvoor men zich individueel kan aanmelden: in de zomer elke zondagmorgen, in de winter op een zondag en een zaterdag per maand.

Voor groepsrondleidingen op afspraak kan een arrangement met o.a. bezoek aan CIVON Innovatiecentrum / kern IJzermuseum worden samen gesteld: Klik hier voor meer informatie.

Op www.dru-industriepark.nl ‘Ontdek het park’ is een actuele plattegrond van het terrein te vinden met de functies van alle gebouwen.

Nieuws & updates

23 januari 2024

Video impressie Nederlands IJzermuseum

LEES MEER
15 september 2022

Muurschildering van de Yserhut

LEES MEER