Rondleiding DRU Industriepark elke zondagmorgen met individuele aanmelding.

Het hele jaar zijn er op zondag rondleidingen aan het eind van de morgen: van april t/m oktober om 11.00 u, van november t/m maart om 11.30 u. De rondleidingen zijn een initiatief van de Oudheidkundige Vereniging OVGG en worden georganiseerd i.s.m. het Ned. IJzermuseum en DRU Industriepark.

Onder begeleiding van een deskundige gids wordt een wandeling gemaakt over het terrein van de vroegere ijzergieterij / emailleerfabriek / metaalfabriek. Nu resteren er zeven rijksmonumentale gebouwen, bijzonder industrieel erfgoed, alle herbestemd tot een uitnodigend complex voor cultuur, recreatie, wonen en werken.

De gids zal vertellen over het verleden en het heden en o.a. het Portiersgebouw met de culturele functies, de SSP-hal en het Monument voor de Arbeider, dat is de fotogalerij bij fabrieksschoorsteen de Fakkel, worden bezocht.

Start in de maanden april t/m oktober 11.00 u, in november t/m maart 11.30 u.

Startpunt Loonbureau, Hutteweg 26 (oostzijde) bij het DRU / Toeristisch Informatiepunt, dat op eigen gelegenheid bezocht kan worden.
Het programma duurt een uur en een kwartier.
Kosten € 4,00 pp, kinderen van 6 t/m 12 jaar € 2,00;.onder 6 jaar gratis.

Reserveren via de DRU Industriepark, tel. 0315-200150, of via info@dru-industriepark.nl; of vóór de rondleiding melden aan de receptie bij het startpunt.

Maximaal 20 personen.

Er zijn ook boottochten mogelijk: met de fluisterboot over de Oude IJssel.

Nadere informatie zie www.ijsselvaart.nl

 

Nieuws & updates

23 januari 2024

Video impressie Nederlands IJzermuseum

LEES MEER
15 september 2022

Muurschildering van de Yserhut

LEES MEER