M.i.v. september zijn groepsrondleidingen op afspraak weer beperkt mogelijk. Vanzelfsprekend alleen met inachtneming van alle coronamaatregelen.

Rondleiding DRU Industriepark op zondag of zaterdag met individuele aanmelding.

In de zomer zijn er elke zondag rond de middag rondleidingen waarvoor men zich per persoon of per groepje kan aanmelden. Van september t/m mei is er elke 2de zondag en 4de zaterdag eind van de middag) een rondleiding. De rondleidingen zijn een initiatief van de Oudheidkundige Vereniging OVGG en worden georganiseerd i.s.m. het Ned. IJzermuseum en DRU Industriepark.

Onder begeleiding van een deskundige gids wordt een wandeling gemaakt over het terrein van de vroegere ijzergieterij / emailleerfabriek / metaalfabriek. Nu resteren er zeven rijksmonumentale gebouwen, bijzonder industrieel erfgoed, alle herbestemd tot een uitnodigend complex voor cultuur, recreatie, wonen en werken.

De gids zal vertellen over het verleden en het heden en o.a. het Portiersgebouw met de culturele functies, de SSP-hal en het Monument voor de Arbeider, dat is de fotogalerij bij fabrieksschoorsteen de Fakkel, worden bezocht.

Start zondagse rondleiding 11.30 uur, zaterdags zaterdags 15.00 u.

Startpunt Loonbureau, Hutteweg 26 (oostzijde) bij het DRU / Toeristisch Informatiepunt, dat op eigen gelegenheid bezocht kan worden.
Het programma duurt een uur en een kwartier.
Kosten € 4,00 pp, kinderen van 6 t/m 12 jaar € 2,00;.onder 6 jaar gratis.

Reserveren via de DRU Industriepark, tel. 0315-200150, of via info@dru-industriepark.nl; of vóór de rondleiding melden aan de receptie bij het startpunt.

Maximaal 25, in coronatijd 15 personen.

Er zijn ook boottochten mogelijk: met de fluisterboot over de Oude IJssel.

Nadere informatie zie www.ijsselvaart.nl

 

Nieuws & updates

15 september 2022

Walk-by Expo ‘Made in Gaanderen’ in de serre van de Afbramerij

LEES MEER
15 september 2022

Muurschildering van de Yserhut

LEES MEER